De grootste verrassing die ik leerde uit mijn human design reading

Ik ben niet vies van een persoonlijkheidstestje of drie, en weet perfect welk enneagramtype, Myers-Briggs type en DISC type ik ben. You name it, I did it. Dus toen ik laatst op Human Design stuitte, dat jou een blauwdruk van wie je bent geeft, was ik best nieuwsgierig. Tot ik ontdekte welk type ik was – en jongens, dat viel me toch een partij tegen.

 Ik ben namelijk een generator. Oftewel: ‘het werkpaard’ van de samenleving. Dat stootte me tegen de borst, want hoewel ik graag werk, hou ik er vooral van om nieuwe dingen te initiëren – en dat is dus een ander type.

 Nu gebeurt het berekenen van je type op basis je geboortegegevens, dus belde ik gefrustreerd mijn moeder en zei op een verontwaardigde toon ‘ge zijt mis, checkt nog eens.’

Ik kan me voorstellen dat je wel wat anders te doen hebt dan op de klok te kijken als je kind net geboren wordt. Maar zij haalde er mijn geboortegegevens bij, en daar stonden toch echt zwart op wit de gegevens die mijn type bevestigden.

Ik besloot een sessie te boeken bij Laura van der Velden, die Human Design Reader is. Een paar dagen later zat ik ongeduldig voor mijn laptop, klaar om de fout op te sporen. Boy, was I wrong.

Human Design bestaat uit veel meer dan alleen je type – en het is de combinatie van al die elementen die jouw unieke persoonlijkheid vormt. Kort door de bocht wil het feit dat ik een generator ben, vooral zeggen dat ik hier ben om te doen wat ik leuk vind en dat te delen. Laura omschreef het als een juicy, sparkly energie die anderen inspireert.

En toen zei ze iets wat me kippenvel gaf omdat het mijn allergrootste frustratie is.

Ze vertelde dat ik een talent had om de behoeften van andere mensen aan te voelen voor ze het zelf weten en ook de drive heb om dit in te vullen omdat ik precies weet wat er mist om het beter te maken. Als ik jou zie, dan zie ik jouw potentieel. Prachtig én kut, want…

Call me a dramaqueen, maar het doet me serieus pijn als ik mensen ontmoet met enorme capaciteiten die ze vervolgens niet waarmaken omdat ze niet weten dat ze het kunnen.

Of nog erger: je dénkt dat je het niet kan, wat natuurlijk dikke bullshit is en waar ik meteen doorheen prik.

Want ik ben er voor de ondernemers die genoeg hebben van zichzelf klein houden en hun potentieel waar willen maken. Ik vertaal wat er in je leeft naar hoe je dat op een strategische en praktische manier naar buiten kan brengen, volledig in lijn met wie jij in je kern bent.

Al mijn klanten heb tot nu toe hetzelfde gezegd als ik hen hun strategie voorstel: ‘Ohja, dit is hét, maar ben ik er wel al, kan ik dat wel al?’. Ik zal jou nooit iets voorstellen wat niet in je potentieel ligt.

Daarom zeg ik altijd dat een strategie geen begrenzing is van wat je kan, maar juist een springplank is naar je wildste dromen.

Daarom heb je welgeteld 0,0 excuses om ze niet waar te maken nadat we samen je strategie creëerden.

Ik heb nog nooit iemand ontmoet die geen potentieel had. Dus ik kan je met 100% zekerheid het volgende vertellen: jij bent niet alleen wat jij jezelf tot nu toe hebt verteld, jij bent zoveel meer dan dat.

Read it again.